Fructul care îți protejează pielea, îți îmbunătățește colesterolul și te ajută să reglezi mai eficient insulina.

Grapefruitul este un fruct citric, din familia lămâilor, portocalelor sau a limetelor, printre multe alte citrice. Pe lângă bogăția sa în vitamina C, pe care poate o rețineți după „c” din citrice, are multe alte componente utile pentru reglarea colesterolului și prevenirea bolilor cardiovasculare. În acest articol vă detaliem patru beneficii principale ale consumului acestui citric.

Principalele beneficii ale grapefruitului

Densitatea sa ridicată face din grapefruit o opțiune foarte interesantă de introdus în alimentație. Un aliment dens este acela care are multe vitamine, minerale și fibre în puține calorii. Doar o jumătate de grapefruit conține o cantitate mare de antioxidanți.

Vitamina C și sistemul imunitar

Vitamina C din citrice are proprietăți antioxidante care servesc drept scut împotriva bacteriilor și virușilor. Probabil că ați auzit la un moment dat că „portocalele sunt bune pentru răceală” și există mult adevăr în acest lucru, deoarece vitamina C vă ajută să vă recuperați mai repede după o banală răceală.

Pe lângă vitamina C, grepfrutul are multe alte vitamine și minerale care îmbunătățesc funcționarea sistemului imunitar pentru a lupta împotriva tuturor tipurilor de infecții, iar acum, vara, pentru a menține integritatea pielii.

Grapefruit și diabetul

Când vine vorba de insulină, putem găsi două scenarii foarte diferite, care ne vor aduce mai aproape sau mai departe de diabet. O bună sensibilitate la insulină este cel mai bun scenariu posibil, pentru că atunci când ingerăm zaharuri, insulina are grijă să le stocheze rapid în interiorul depozitelor.

Scenariul opus este rezistența ridicată la insulină, în care acea glucoză rămâne în sânge mai mult timp și afectează sănătatea pe termen lung. Diabeticii trebuie să își controleze glicemia, deoarece nu secretă insulină, care este responsabilă de eliminarea excesului de zahăr din sânge.

Grapefruit-ul ajută la controlul nivelului de insulină și, astfel, al cantității de zahăr din sânge. Prin acest beneficiu, grapefruit-ul ne ține departe de diabet, deoarece o proastă reglare cronică a insulinei duce la diagnosticul de diabet de tip 2.

Sănătatea cardiovasculară și relația sa cu grapefruit-ul

La fel cum rezistența la insulină este unul dintre principalii factori de risc pentru diabetul de tip 2, colesterolul ridicat și tensiunea arterială ridicată sunt doi factori de risc proeminenți pentru bolile cardiovasculare. Grapefruit-ul ajută la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale, prevenind astfel bolile de inimă.

Soare, grapefruit și vitamina C

Vitamina C din grapefruit servește drept protecție împotriva daunelor cauzate de radiațiile solare excesive, în limite consistente. Acesta este motivul pentru care vitamina C este prezentă în lista de ingrediente a diferitelor produse cosmetice legate de piele și de soare.

Această vitamină este asociată cu o mai bună hidratare, cu reducerea decolorării pielii și cu estomparea semnelor de îmbătrânire, precum și cu reducerea pistruilor. De asemenea, îmbunătățește textura și elasticitatea pielii, ceea ce face din grapefruit un fruct recomandat în special în perioadele din an cu niveluri mai ridicate de radiații solare.

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *